Skip to main content

Kurs Kreativnog Pisanja A+, Mart 2020

Upis nove generacije na kurs kreativnog pisanja: počinjemo druženje u martu u Beogradu, a kurs možete pohađati i online ;)

Kako izgleda kurs kreativnog pisanja A+

Oduvek ste sanjali o tome da postanete pisac? Želite da saznate kako da objavite - i napišete - knjigu? Onda je kurs kreativnog pisanja A+ za vas!

Svake nedelje pišete po jednu priču na zadatu temu uz predavanja o kreativnom pisanju :) Vaše priče se pregledaju i od strane predavača ali i od strane drugih polaznika. Kurs kreativnog pisanja formira vas kao pisce i detaljno objašnjava kako da napišete knjigu - ali i da je prodate i zaradite od pisanja! Cilj kursa je takođe i da saznate kako teče kreativnost, da vas ohrabri da pišete i da vam omogući da uživajte u procesu stvaranja.
Dva predavača su tu da se pisanje sagleda iz različitih uglova: o pisanju govori pisac Aleksandar Petrović sa višegodišnjim iskustvom u pisanju romana i kratkih priča, kao i Ana Gord koja će vam otkriti praktične savete za pisanje, objavljivanje i prodavanje knjige.
kurs kreativnog pisanja

Šta ćemo sve lepo raditi na kursu:

Prvi čas:

Upoznavanje polaznika - najbolji deo kursa :) Ana priča o (ne)važnosti talenta i inspiracije, demistifikaciji zarade od pisanja, kako pronaći vremena za pisanje i šta raditi u slučaju blokade. Aleksandar priča o osnovama kreativnog pisanja: zaplet – Frajtagova piramida, likovi, dijalog, sinopsis, razlika u pristupu pisanju priče i romana.  Na kraju časa dobijate nedeljni zadatak da napišete priču na zadatu temu. Dakle odmah vas bacamo u vatru, ali (do sada) su svi preživeli ;)

Drugi čas:

Ana priča o tome kako objaviti knigu preko izdavača ili samostalno kao i kako objaviti e-knjigu. Spominjem i alternativne vrste objavljivanja kao što su web site, blog i socijalne mreže. Aleksandar priča o razradi književnih likova: šta je sve nephodno znati o liku da bi bio uverljiv,  o dijalozima: o načinu govora, prikazivanju međusobnih odnosa kroz dijalog, davanju dinamike radnji i sl. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija o baš vašoj priči + zanimljivi nedeljni zadatak!

Treći čas:

Ana priča o promociji knjige (ili priča i pesama) kao i ulozi interneta u marketingu kod pisanja: kako se najbolje predstaviti na mreži i koristiti Facebook ili Instagram u svoju korist. Aleksandar priča o specifičnosti zapleta različitih vrsta romana, obraćanju pažnje na detalje i kako da pisac uspešno pokaže priču - a ne prepričava. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija o pročitanom + nedeljni zadatak koji pokreće maštu.

Četvrti čas:

Ana priča o zaradi od pisanja - bez obzira da li imate završenu knjigu ili samo jednu priču - uz detaljne primere. Aleksandar priča o važnosti čitanja kvalitetnih romana i podsvesnom skupljanju tajni zanata kao i o pisanju romana u serijama i osluškivanju čitalaca. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija uz zadatak koji vas navodi da pišete i nakon završenog prvog dela kursa.

Nastavak kursa:

Nakon ove četiri nedelje, možete nastaviti kurs - i čak napisati knjigu. U drugom delu forsiramo isključivo praktičan rad kroz pisanje i diskutovanje o pričama uz individualni rad 1na1.

Šta dobijate na ovom kursu?

Pored toga što ćete napisati najmanje 4 priče, najmanje jedna vaša priča će biti objavljena na sajtu Napiši svoju priču :) Uz to, vaši radovi će biti promovisani na društvenim mrežama koje prati nekoliko hiljada ljudi.

Više o predavačima:

Ana Gord

DSC_0222
Već 6 godina uspešno vodim jedini blog za pisce na ovim prostorima, a imam iza sebe objavljeno nekoliko e-knjiga i štampanu u pripremi. Pišem prozu a izabrane pesme i priče objavljene su mi u književnim časopisima i na internet portalima. Pohađala sam kurseve kreativnog pisanja kod prof. Mihajla Pantića, prof. Miomira Petrovića i spisateljice Lane Bastašić. Završila sam i online kurs Academic Writing na Duke University kao i MasterClass kurs kreativnog pisanja Margaret Atvud i Džojs Kerol Outs.

Aleksandar Petrović

Aleksandar - kurs kreativnog pisanja
Autor tri romana i dobitnik prve nagrade za dramsku minijaturu Radio Beograda. Brojne priče objavljene su mu u regionalnim časopisima i na internet portalima. Član Udruženja književnika Srbije. Pohađao kurseve kreativnog pisanja kod prof. Zorana Živkovića, prof. Miomira Petrovića i Marije Ivanić. Završio kurs Start Writing Fiction na The Open University i MasterClass kurseve Margaret Atvud i Džejmsa Patersona. Više o Aleksandru možete pročitati na aleksandar-petrovic.com

Vrlo moguće vas zanima i ovo...

Da li je ovaj kurs za početnike?
Apsolutno da. Čak i ako nikada ništa niste napisali, ovaj kurs će vas "naterati" da pišete... I izvučete iz sebe ono što niste ni sanjali da imate :)
Šta tačno na ovom kursu pišemo?
Svake nedelje pišete po jednu priču (ili pesmu) na (obećavamo) vrlo zanimljivu temu :) Na kraju kursa imate završeno minimum 4 priče, tj za polaznike naprednog kursa 12 priča - ili 12 poglavlja knjige. 
Da li će moje priče biti negde objavljene?
Da! :) :) :) Najmanje jedna vaša priča će biti objavljena na ovom sajtu :)
Da li je ovo kurs za autore koji su već objavljivali?
Apsolutno da. Čak i ako imate završen roman ili zbirku, ovaj kurs će vas naučiti kako da objavite i prodate svoju knjigu.
Šta ću sve naučiti na ovom kursu?
Na kursu ćete naučiti kako da napišete, objavite i prodate svoje delo. I zaradite. O da - i to!
Kako je bilo na prošlom kursu?
Rezultati rada polaznika proteklih godina jesu nekoliko romana (dva već  objavljena, i tri u štampi!) i par zbirki priča :) Možemo biti samo ponosni :) 
Da li je bitno koliko imam godina?
Da. Kurs je namenjen polaznicima preko 18. godina starosti.
Da li je ovaj kurs za mene?
Ako ovo čitate, odgovor je vrlo verovatno DA :) Ovaj kurs je namenjen svima koji žele da usavrše svoje pisanje i nauče kako da objave i prodaju svoju knjigu na našim prostorima - dakle primenjivo znanje iz višegodišnjeg iskustva. Jedina stvar koju morate da radite jeste da pišete. Takođe, s vremenom i uz primenu veština koje ćete steći na ovom kursu, možete postati pisac i imati u rukama svoj prvi bestseler. Takođe, ukoliko se odlučite da pohađate kurs 3 meseca, velika je verovatnoća da ćete napisati knjigu :)

Datumi održavanja kursa:

Kurs uživo:
  • četvrtak 5. mart,
  • četvrtak 12. mart,
  • četvrtak 19. mart i
  • četvrtak 26. mart u terminu od 18h-20h.
Dakle četiri četvrtka od 5. marta u terminu od 18h do 20h.
Online kurs:
  • petak 6. mart
  • petak 13. mart
  • petak 20. mart i
  • petak 27. mart u terminu od 18h-20h.
Dakle četiri petka od 6. marta u terminu od 18-20h.

Lokacija:

Grupa uživo: zanimljivi prostor u centru Beograda - LOKACIJA ĆE BITI NAKNADNO OBJAVLJENA.
Savetujemo da dođete 10 minuta pre početka svakog časa.
Za online kurs: toplina vašeg doma a biće vam potrebna stabilna internet konekcija i Skype.
Savetujemo da budete pri kompjuteru 10 minuta pre početka svakog časa.

Cena:

Kurs mogu uplatiti i fizička i pravna lica. Zbog liste čekanja i rezervacije mesta, napravili smo popust za najbrže :)

Kurs uživo: 

Uplata do 26. januara 100 EUR
Mogućnost plaćanja na 3 rate po ceni od 100 EUR (prva rata do 26. januara)
Uplata do 16. februara 110 EUR
Mogućnost plaćanja na 3 rate po ceni od 120 EUR (prva rata do 16. februara)
Uplata do 4. marta 120 EUR
Mogućnost plaćanja na 3 rate po ceni od 130 EUR (prva rata do 4. marta)

Online kurs:

Uplata do 26. januara 80 EUR
Mogućnost plaćanja na 3 rate po ceni od 80 EUR (prva rata do 26. januara)
Uplata do 16. februara 90 EUR
Mogućnost plaćanja na 3 rate po ceni od 100 EUR (prva rata do 16. februara)
Uplata do 4. marta 100 EUR
Mogućnost plaćanja na 3 rate po ceni od 110 EUR (prva rata do 4. marta)
VAŽNO: Broj mesta je ograničen! I za online kurs takođe.
Napomena: Iznos je nepovratan osim ako učesnik ne otkaže 24h pre početka kursa. Iznos se takođe ne vraća ukoliko polaznik ne rešava nedeljne zadatke.

Šta ako ste već pohađali kurs i želite da nastavite?

Gde ste vi nama <3 :) Sve može, znate mail a počinjemo od 5. marta ;) Mentorstvo takođe!

Prijave i dodatne informacije:

Sve informacije možete dobiti na mail: info@anagord.com
Družimo se uskoro!

Comments