Skip to main content

Čaura - Ivana Elezović


Probudila se sa tankom belom opnom oko tela... Ili je možda  ta opna oduvek i bila tu?

Spremila se i ušla u taksi.

Kratko i ljubazno, bez previše detalja, ne zaboravi bakšiš.

Bela opna joj je otežala kretanje pa je minijaturnim koracima ušla u kancelarijsku zgradu. Recepcionarka je pogledala.

Nasmeši se, slegni ramenima, u fazonu svakome može da se desi. Pitaj nešto organizacione prirode.

Oko četiri sata provela je na sastancima., U beloj opni joj je prirodno bilo vruće i svrbela je koža.

Izdrži dok se sastanak ne završi, onda ćeš otići u toalet da se počešeš. Ne govori previše, ali ni premalo. Kad ti zadrhti glas, pojačaj ton, budi profesionalna, ali povremeno i duhovita.

Za ručkom je sedela sa koleginicama i kolegama. Pričala je o letovanju koje planira i cenama kvadrata u Zemunu i na Novom Beogradu.

Ne pokazuj da si situirana, budi skromna, ali opet pokaži da razumeš moderne stvari. Opna te steže više jer si jela. Uvuci stomak, izdrži. Postavljaj pitanja i gledaj ljude u oči. Nemoj previše lična pitanja, ali nemoj ni da zvučiš monotono. Iskoristi stisak opne da podigneš energiju.

Posle posla otišla je u šoping. Kretanje po prodavnicama bilo je takođe otežano, ali je na pokretnim stepenicama bilo mnogo lakše. Bela opna joj se sada prekrila i lice, što joj je donekle donelo mir.

Odaberi radnju koja je primerena tvojim godinama, prepoznaćeš je po muzici koju puštaju. Odaberi nešto cool što će pokazati da imaš ukusa, nemoj birati očigledne komade. Plati karticom, gotovina nije higijenska.

Nakon izlaska iz tržnog centra rešila je da otpešači do kuće. Bio je to težak zadatak zbog bele opne, ali nešto u njoj želelo je da minijaturnim koracima pređe tih par kilometara. Za dezert je jela cheese cake i te kalorije je valjalo utrošiti. Ali nije samo to. Ispod bele opne koža joj je nakako neobično bridela. Imala je potrebu da sebe potroši, da istroši svu belinu u sebi.

Dok hodaš ulicom, podigni glavu, budi samouverena. Neka tvoj stav govori da si zanimljiva osoba i da vežbaš. Ne gledaj ljude u oči, posebno ne beskućnike i posebno ne muškarce. Prokomentariši poneku kucu, u smislu koliko je slatka i gledaj da to vlasnik čuje.

Zvuk okretanja ključa u bravi zvučao joj je kao mini eksplozija. Ušla je u stan i minijaturnim koracima stigla do svoje sofe. Ispod radnog stola ugledala je tri kante farbe u indigo plavoj boji koje je kupila za svoj kreativni hobi koji godinama nikako da započne.

Spustila se u četvoronožni položaj i otpuzala do njih. 

Kretanje u beloj opni je samo stvar vežbe. Vremenom postaje sve lakše, o tehnikama ima puno tutorijala na Jutjubu.

Farba indigo boje letela je po beloj garnituri od eko kože, stočiću od punog drveta kupljenom u Emeceti, biljkama u saksijama i blještavo belom plafonu. Zatim je prekrila i televizor i Bluetooth zvučnike, kao i sve papuče poređane u hodniku. 

Iz bele opne izmigoljili su se njeni prsti, jedan po jedan. Spojila je šake, kao poljubac leptira.

Comments